deneme 1

1.COMPUTER sözcüğün Türkçe karşılığı nedir?
A)Cd-Rom
B)kasa
C)Bilgisayar
D)Monitör
 
2.Bilgisayarı oluşturan iki ana unsur hangisidir?
A) Ram Bellek-Rom Bellek
B) Donanım-Yazılım
C) Harddisk – Flopy Disk
D) Anakart – Bios
 
3. Aşağıdakilerden hangisi donanım birimlerinden biri değildir?
A) Mause(Fare)
B) Disket Sürücü
C) Cd-Rom
D) Windows XP
 
4. Aşağıdakilerden hangisi yazılım birimlerinden biri değildir?
A) ses (sound) programı
B) Winamp
C) Flopy Disk
D) Windows 2000
 
5. Bilgisayarın Beyni olarak nitelendirdiğimiz donanım yapısı aşağıdakilerden hangisidir?
A)    Merkezi İşlem Birimi (CPU)
B)     Ram Bellek
C)    Rom Bellek
D)    Anakart
 
6. Bilgilerin geçici olarak saklandığı yere…… , kalıcı olarak saklandığı yere de …….denir. Boşluğu doldurunuz.

A) Rom Bellek – Harddisk
B) Ram Bellek – Harddisk
C) Bios – Ram Bellek
D) Ram Bellek– Rom Bellek
 
7. Bellek (kapasite) birimlerin doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Bit-Byte-Kb-Mb-Gb-Tb
B)Byte-Bit-Kb-Mb-Gb-Tb
C)Kb-Mb-Gb-Tb-Bit-Byte
D)Mb-Gb-Tb-Bit-Byte-Kb
 
8. Bir Byte kaç karakater eder?
A) 1
B) 10
C) 100
D) 1000
 
9. 1 Mb kaç Kb Eder?
A)1024
B)1014
C)1004
D)1042
 
10. 1024 Kb karakter sayısı neye eşittir?
A)1 kb’a eşittir.
B)1 mb’a eşittir.
C)1 Gb’a eşittir.
D)1 Byte eşittir.
 
11. 1 inch kaç cm’dir?
A)17
B) 21
C) 25,4
D) 15
 
12. Cd ve disketlerin içeriğini görmek için donanım birimlerinden hangilerini kullanmak gerekir?
A)Cd-rom – Flopy Disk
B)Cd-rom – Harddisk
C)Flopy Disk – Harddisk
D)DVD Rom – Flash Disk
 
13. Aşağıdaki donanım birimlerden hangisi giriş birimidir?
A)Yazıcı
B)Datashow
C)Monitör
D)Klavye
 
14. Aşağıdaki donanım birimlerden hangisi çıkış birimidir?
A)Klavye
B)Fare
C)Hoparlör
D)Dokunmatik Ekranlar
 
15. Aşağıdaki çevre birimlerden hangisi giriş-çıkış birimleridir?
A)Klavye
B)Fare
C)Hoparlör
D)Harddisk
CEVAPLAR: 1)C  2)B  3)D  4)C  5)A  6)B 7)A  8]A  9)A  10)B  11)C  12)A  13)D  14)C  15)D